موقعیت مکانی و جغرافیایی، عاملی حیاتی در موفقیت یک استارتآپ محسوب میشود. موقعیت مکانی است که مواردی همچون استخر نیروی انسانی، هزینه محل استقرار و همچنین مالیاتهای محلی و مشوقهای دولتی، از جمله حمایتهای قانونی و مالی از کسبوکارها را دیکته میکند. زیرساختهای قوی با حمل و نقل خوب نیز عامل مهمی در موفقیت کسبوکار است.
مرکز StartupBlink گزارش شاخص رتبهبندی سالانه زیستبوم استارتآپی را منتشر میکند. این شاخص به ردهبندی یک هزار شهر و یکصد کشور در جهان میپردازد و مسیر حرکت و روندها را درون زیستبوم استارتآپی بررسی میکند.
در گزارش سال 2021 این ردهبندی، 10 کشور برتر از نظر اکوسیستم استارتآپی عبارت بودند از ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اسراییل، کانادا، آلمان، سوئد، چین، سوییس، استرالیا و سنگاپور.
این گزارش همچنین بیان میدارد که امارات متحده عربی، حالا جزو 25 کشور برتر جهان از نظر زیستبوم استارتآپی است.
امارات همچنین یکی از بیشترین رشدها را در این سال شاهد بوده و با 18 پله رشد به رتبه بیست و پنجم رسیده است. داشتن بندرهای هوایی و دریایی، زیرساختهای پیشرفته دوبی و همچنین موقعیت جغرافیایی امارات بین شرق و غرب، آن را به پایگاهی امن و استراتژیک برای واردات و صادرات مبدل کرده است.
در ماه اکتبر، فرودگاه بینالمللی دوبی به عنوان پررفتوآمدترین فرودگاه در جهان و جبل علی در دبی به عنوان بزرگترین پایانهباری جهان شناخته شد که بزرگترین بندرگاه ساخت بشر، سه پایانه و محوطه کانتینری به وسعت یک میلیون متر مربع دارد.
این شهرک بندری که در سال 1979 بنا شده، امروزه بیش از 150 بندر در سراسر جهان را به هم متصل میکند و به عنوان یی از 10 بندر مهم برای کسبوکارها مطرح است.
3 شهر در امارات متحده عربی در این رتبهبندی در میان یکهزار شهر برتر جهان دیده میشوند که در این میان، دبی با رتبه 67، برترین شهر امارات از نظر اکوسیستم استارتآپی است و پس از آن، ابوظبی با رتبه 169 و شارجه با رتبه 722 قرار دارند.
بر اساس گزارش یاد شده، امارات متحده عربی مکانی ایدهآل برای استارتآپهای فینتک، حمل و نقل و فناوری غذایی محسوب میشود.
برای مثال، در نقشه StartupBlink، تعداد 88 استارتآپ حوزه فینتک، 44 استارتآپ حمل و نقل و 44 استارتآپ حوزه فناوری غذایی از امارات متحده عربی درج شده است.
در نقشه اکوسیستم جهانی استارتآپهای StartupBlink همچنین به طور کلی 259 استارتآپ، 3 شتاب دهنده، 3 فضای کار اشتراکی از امارات متحده عربی دیده میشود.
در این گزارش، شهر دبی نیز مکانی ایدهآل در حوزههای فینتک، نرمافزار و داده و حمل و نقل ذکر شده است. دبی در این رتبهبندی، 32 رتبه ارتقای جایگاه را در یک سال تجربه کرده که نشان از بهبود فضای کسبوکار در این شهر برای استارتآپها دارد.
- آشنایی با خدمات مرکز تجاری ایران در امارات
امروزه یکی از چالشهای بزرگ تجار، استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها برای ورود به بازار کشور امارات و متعاقب آن ایجاد ارتباطات تجاری با نمایندگان دیگر شرکتها و کشورها، کاهش هزینههای تجاری و در عین حال ورود از نقطه تماس حرفهای به منظور رفع چالشهای ثبت شرکت، تعاملات تجاری و … است.
به همین جهت با راهاندازی مرکز تجاری ایران در امارات (دارای مجوز از سازمان توسعه تجارت ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی)، هزینه تجار و تجارت ایرانیها در کشور امارات متحده عربی کاهش یافت.
- ثبت شرکت در امارات متحده عربی
- ارایه دفاتر کاری و سالن جلسات،
- ارایه خدمات تخصصی و حرفهای شامل مشاوره حقوقی و عقد قرارداد،
- خدمات لجستیک جهت برگزاری دیدارهای دو طرفه و رویدادهای تجاری،
- پذیرش و اعزام هیات تجاری،
- بازاریابی و همتایابی تجاری،
- تحقیق بازار و شیوههای ورود به بازارهدف،
- آموزش و توانمندسازی شرکتها،
- مشاوره توسعه کسب و کار بینالمللی،
- خدمات تبلیغات و …
بخشی از تسهیلات و امکانات ارایه شده در مرکز تجاری ایران در امارات متحده عربی به تجار و سرمایهگذاران ایرانی ورود به بازار این کشور محسوب میشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت باشگاه رهبران کسب و کار (bizleadershub.com) مراجعه کرده و یا با مشاوران ما تماس بگیرید: ۸۸۱۷۵۸۰۹-۸۸۱۷۵۸۱۹
منبع: مرکز تجاری ایران در امارات