پی دبلیو سی میدل ایست گزارش جدیدی با عنوان «بازار دارایی های مجازی امارات متحده عربی» منتشر کرد که در آن با نگاهی عمیق به بازار ارزهای دیجیتال و دارایی های مجازی در امارات پرداخته است. دراین گزارش به طراحی یک مدل تسهیل سه مرحلهای را برای رگولاتوری ارزهای دیجیتال و رمزارز اشاره کرده که در آن تعهد به شفافیت و انطباق برای تقویت رشد بلندمدت این بخش تضمین شده است.
به گزارش مرکز تجاری ایران در امارات متحده عربی، طبق این گزارش هم اکنون سهم امارات متحده عربی در بازار جهانی ارزهای دیجیتال حدود 25 میلیارد دلار است و بین 10 تیر(جولای) 2020 تا 11 خرداد (ژوئن) 2021 به میزان 500 درصد افزایش یافته است.
در سطح منطقه امارات متحده عربی بعد از ترکیه و لبنان در جایگاه سوم قرار دارد و گردش مالی از طریق ارز رمز در سال مورد در ترکیه حدود 135 میلیارد دلار بوده و در لبنان حدود 26 میلیارد دلار و نزدیک به امارات است.
امارات پس از تصویب قانونی برای ایجاد یک رگولاتوری دارایی مجازی در دبی، محیطی جذاب برای رشد صنعت ارزهای دیجیتال ارائه داده است و در زمانی که این صنعت تا حد زیادی درچند سال گذشته بدون نظارت بوده اکنون امارات در سطح منطقه با قانون اخیر، تعهد و اقدامات دولت را برای کاهش خطرات جرایم مالی بالقوه در این صنعت نوظهور نشان داده است.
قوانین روشن برای رگولاتوری ارزهای دیجیتال
داشتن قوانین واضح مهمترین سنگ بنای صنعت ارزهای دیجیتال و دارایی های مجازی است و باید توسط سیاست های اجرای قانون حمایت شود.
امارات متحده عربی به یک چارچوب جامع و یکپارچه نیاز دارد که تمام جنبه های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرایم مالی را پوشش دهد. با توجه به بازار املاک و هنرهای لوکس امارات متحده عربی، مقررات تخصصی در زمینههایی مانند امورمالی غیرمتمرکز و توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) نیز ضروری است.
این نه تنها به حذف خطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم کمک می کند، بلکه به عنوان عاملی برای گسترش بازار نیز نقش آفرینی می کند. سرمایه گذاران نهادی که به دنبال افزایش شفافیت و حمایت از طریق مقررات هستند، در بازارهای تنظیم شده سرمایه گذاری می کنند و علاوه بر این شفافیت مقررات، کسب و کارهای کوچک را در جستجوی تامین مالی و ایجاد روابط بانکی آسان تر کمک می کنند و در مجموع باعث افزایش اعتماد افراد سرمایه گذار در صورت وجود حمایت دولتی می شود.
خود تنظیمی صنعت
علاوه بر قوانین شفاف، اتخاذ یک رویکرد خودتنظیمی می تواند بسیار سودمند باشد، به ویژه در زمینه فناوری های پیشرفته و صنایعی مانند ارزهای درگولاتوریجیتال که به سرعت در حال پیشرفت هستند . این نوع صنایع که در آن بازیگران صنعت تجربه بسیار بیشتری نسبت به به رگولاتورهای خارج از این صنعت دارند. لذا با همکاری کارشناسان صنعت، شرکتهای فینتک، شرکتهای ارز دیجیتال، دانشگاهیان، آژانسهای حمایت از مصرفکننده و کارشناسان موضوع، رگولاتورها میتوانند هزینههای نظارت و اجرای قانون را کاهش دهند و همکاری و پیروی بیشتر با استانداردهای مورد توافق را تشویق کنند. مزایای اضافه شده ممکن است شامل برنامه های آموزشی پیشرفته و به اشتراک گذاری ایده ها و تحقیقات باشد.
مفهوم خودتنظیمی صنعت بهعنوان همتای قانونگذاری و نه جایگزینی برای آن پیشنهاد میشود و موفقیت آن مستلزم مشارکت و حمایت قانونگذاران است.
هماهنگی و همکاری بین المللی
با تکیه بر توصیههای صندوق بینالمللی پول و درخواست برای هماهنگی بیشتر بینالمللی، «مسئله طلوع آفتاب» و ماهیت فرامرزی ارزهای دیجیتال نه تنها میتواند باعث ایجاد اصطکاک و اختلال شود، بلکه انطباق را برای شرکتها، به ویژه در مواردی که وجود دارد، دشوار میکند. معاهدات خارج از مرزهای سرزمینی برای جلوگیری از این امر، ما باید برای افزایش سطوح هماهنگی، ارتباطات و همکاری بین المللی با سایر حوزه های قضایی امارات متحده عربی تلاش کنیم تا در این مرحله نهایی از مدل پیشنهادی خود موفق شویم.
محمود آل صلاح، یکی از مسئولان مبارزه با جرایم مالی در گفتگو با پی دبلیو سی میدل ایست، در مورد گزارش جدید گفت: «امارات متحده عربی یکی از سریعترین بازارهای ارزهای دیجیتال در حال رشد در جهان است. حمایت دولت و افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای دارایی های مجازی به رشد این صنعت دامن زده است. با این حال، این کشور دائما به دنبال تعیین چگونگی حفظ تعادل بهینه بین حمایت از نوآوری، فناوری و تولید ثروت از یک سو، و مالکیت آینده ارزهای دیجیتال و فناوریهای بلاک چین در ازای قوانین قوی برای کنترل ریسکهای بالقوه مرتبط با مالی است. ریسک هایی که ناخواسته ممکن است چنین مرزهای فناوری را به طور ناخواسته در مسیر جرایم جدید قرار دهد.»
وی ادامه داد: «از سوی دیگر،. ما معتقدیم که مدل سه مرحلهای پیشنهادی ما به قانونگذاران در امارات در ایجاد مقررات شفاف و جامع، همکاری با کارشناسان صنعت و همکاری بینالمللی برای افزایش شفافیت، انطباق و نوآوری در صنعت کمک زیادی خواهد کرد.»
ترجمه و تنظیم: مهران ابراهیمیان