ماجد الفطیم، توسعه دهنده و شرکت مدیریت مراکز خرید، شهرهای یکپارچه، امکانات خرده فروشی و سرگرمی در خاورمیانه، آفریقا و آسیا، آخرین نسخه گزارش فصلی خود را با عنوان «وضعیت اقتصاد خردهفروشی در امارات» منتشر کرده است.
به گزارش مرکز تجاری ایران در امارات متحده عربی، در این گزارش که وضعیت این بخش را در سه ماهه دوم سال جاری بررسی می کند بر افزایش کل هزینههای مصرفکننده به میزان ۲۲ درصد در دوره ۶ ماهه اول سال میلادی (ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۲) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رصد کرد که نشان می دهددر بخش خرده فروشی حجم مخارج با افزایش ۱۶ درصدی مواجه بوده و در سایر بخش های خارج از بخش خرده فروشی با رشد ۳۱ درصدی مواجه بوده است.
این گزارش علت این موضوع را متاثر از عواملی چون نوسانات بازار، اختلالات زنجیره تامین، افزایش هزینه سوخت و افزایش سطح تورم دانسته که در سراسر جهان به وقوع پیوسته است.
رشد شانزده درصدی گروههای عمومی خردهفروشی
گزارش «وضعیت بخش خرده فروشی در امارات متحده عربی» در عین حال می افزاید: «خوشبختانه،خوش بینی به لطف ادامه وضعیت بهبود اقتصادی در کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۲ وجود دارد و گروههای عمومی در بخش خردهفروشی رشد ۱۵ درصدی را در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۲۱ ثبت کرده اند.«
در ادامه این گزارش آمده است: هزینههای مصرفکننده برای غذا و نوشیدنی ۱۵ درصد افزایش یافته ودر بخش های داروسازی و بهداشت و درمان و هتلداری ۱۴ درصد با رشد مواجه بوده است.
بر اساس دادههای «ماجد الفطیم» مربوط به نقاط فروش، درصد هزینههای مصرف کنندگان در سه ماهه دوم، با افزایش روبرو بوده است اما اثری ازکاهش فزاینده هزینههای مصرفکننده دیده نمی شود.
نکته جالب این که بر اساس داده درصد هزینه در سه ماهه دوم برای کالاهای مرتبط با مد، لوازم جانبی، ساعت و جواهرات نسبت به سه ماه اول امسال ۲۰ درصد افزایش یافته که عمدتا تحت تاثیر تبلیغات در ایام ماه رمضان بوده است.
خرید از همه کانال های فروش همچنان در سلیقه خرید مصرفکنندگان باقی مانده وهزینهها از طریق کانالهای تجارت الکترونیک در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 2021 ،41 درصد افزایش یافته است
تجارت الکترونیک
همچنین با ادامه رشد مخارج خردهفروشی، سرعت رشد در خریدهای فروشگاهی و آنلاین نیز افزایش یافته است.
این گزارش نشان میدهد که خرید از همه کانال های فروش همچنان در سلیقه خرید مصرفکنندگان باقی مانده وهزینهها از طریق کانالهای تجارت الکترونیک در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱، ۴۱ درصد افزایش یافته است.
اکنون فروش آنلاین ۱۱ درصد از کل اقتصاد فروش را تشکیل میدهد. خرده فروشی پوشاک و مد در صدر فهرست فروش های چند کانالی قرار دارند، به طوری که ۵۴ درصد از خریداران اعلام کردند که در این دسته به صورت آنلاین و آفلاین خرید کرده اند، در حالی که ۵۴ درصد گفتند که ترجیح می دهند برای خرید نیازهای اولیه خانواده خود به غذا و سایر اقلام به فروشگاه ها مراجعه کنند.
داده های این گزارش همچنین رشد خرید در هایپرمارکت ها و سوپرمارکت ها را نشان می دهد که در نیمه اول نسبت به شش ماهه اول سال ۲۰۲۱ حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است و علاوه بر کاهش میانگین ارزش کل خریدها، ۱۲ درصد نسبت به نیمه اول سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
مسیر مثبت
آلین بجانی، مدیرعامل هلدینگ «ماجد الفطیم» گفت: «اقتصاد امارات در شش ماهه نخست امسال به رشد پایدار خود ادامه داد که نشاندهنده تابآوری و توانایی آن در مواجهه با چالشهای مختلف و به طور کلی اثرات شرایط کنونی جهانی است.»
داده های سه ماهه دوم موجود در گزارش ما در مورد وضعیت اقتصاد بخش خرده فروشی در کشور وجود یک بهبود قوی و رو به رشد را تأیید می کند. بدیهی است که این روند به لطف حمایت های انجام شده از سوی طرح های دولت برای تنوع بخشیدن به اقتصاد که بر تقویت بخش های اقتصادی غیرنفتی، حمایت از بهره وری و فراهم کردن بهترین محیط برای سرمایه گذاری های خارجی متمرکز است، به مسیر مثبت خود ادامه می دهد.
وی ادامه داد: «علیرغم چالشهای پیش روی اقتصاد کلان جهانی، افزایش فشارهای تورمی و سایر تأثیرات که هیچکس را مستثنی نمیکند، ماهیت قدرت اقتصاد امارات متحده عربی در توانایی این کشور برای فراهم کردن فضای مناسب برای رشد اقتصادی پایدار است.»
بخش املاک و مستغلات در دبی شاهد بازدهی قوی بود، زیرا فروش در نیمه اول نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ افزایش ۶۰ درصدی را ثبت کرد و بیش از ۴۳۰۰۰ معامله انجام شد
پشتوانه قوی
به گزارش «ماجد الفطیم» بخش املاک و مستغلات در دبی شاهد بازدهی قوی بود، زیرا فروش در نیمه اول نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ افزایش ۶۰ درصدی را ثبت کرد و بیش از ۴۳۰۰۰ معامله انجام شد.
علیرغم کاهش رشد اقتصاد جهانی، بخش مسافرت های بین المللی همچنان به ثبت نرخ های قوی افزایش در امارات ادامه می دهد، زیرا بازدیدکنندگان دوباره با تعداد چشمگیر و قدرت خرید رو به رشد بازگشتند. این گزارش حاکی از افزایش ۳۴ درصدی میانگین هزینه بازدیدکنندگان در نیمه اول نسبت به شش ماهه اول سال ۲۰۱۹ است. همچنین دادهها ی آماری حاکی از آن است که ۷۲ درصد از جمعیت کشور قصد دارند در طول باقیمانده سال جاری حداقل یک بار سفر کنند.