دبی همچنان جایگاه رهبری خود را در میان مقاصد ترجیحی جهان برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) حفظ کرده و 15.9 میلیارد درهم (4.3 میلیارد دلار) جریان سرمایه ورودی FDI از 378 پروژه در جهان را جذب کرده است.
به گزارش مرکز تجاری ایران در امارات متحده عربی به نقل از وام، بر اساس دادههای «دبی مانیتور FDI» منتشر شده توسط آژانس توسعه سرمایهگذاری دبی (Dubai FDI)، آژانسی از وزارت اقتصاد و گردشگری (DET) در نه ماه اول سال 2021، افزایش قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال 2020 نشان میدهد.
بر اساس رتبه بندی بازارهای FDI فایننشال تایمز، رشد مثبت دبی را در رتبه سوم جهانی در معیارهای کلیدی از جمله جذب سرمایه و پروژه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی سبز، سرمایه گذاری مستقیم خارجی در پروژه های سرمایه گذاری مجدد و قرار گرفتن در میان برترین مکان های سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهانی در آینده قرار می دهد. داده های سرمایه گذاری مستقیم خارجی را در سراسر جهان جمع آوری و مقایسه می کند.
پروژه های سرمایه گذاری مجدد FDI یازده درصد از کل پروژه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی در امارت را تشکیل می دهند. ایجاد شغل سرمایه گذاری مستقیم خارجی در 9 ماهه اول سال 2021 نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگیری به میزان 36 درصد داشته است، به طوری که 16430 شغل جدید در مقایسه با 12090 شغل در مدت مشابه سال قبل ایجاد شده است.
تعداد کل پروژه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی با افزایش 16 درصدی از 326 پروژه در 9 ماهه اول سال 2020 به 378 پروژه در مدت مشابه سال 2021 رسیده است. 58 درصد از سرمایه گذاری مستقیم خارجی ورودی در بخش های استراتژیک و 52 درصد در پروژه های سبز است. سرمایهگذاریهای فناوری بالا و متوسط 64 درصد از سرمایه ورودی FDI را تشکیل میدهند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد افزایش داشته است.
جناب شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی و رئیس شورای اجرایی دبی، گفت: «دبی به معرفی و اجرای طرح هایی که اعتماد تجاری را بهبود می بخشد ادامه داده است. سرمایه گذاران جهانی به اکوسیستم تجاری دبی ایمان آورده اند. ابتکاراتی مانند مالکیت کامل خارجی، مدیریت روادید در حال تحول، و همسویی هفته کاری با بازارهای جهانی نشان دهنده پاسخگویی دبی و امارات متحده عربی به نیازهای تجاری است.»
تحت رهبری رویایی جناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، امارت ابتکارات متعددی را برای مبارزه موفق با همه گیری جهانی و در عین حال تمرکز بر اهداف بلندمدت اقتصادی خود اجرا کرده است. رشد و شادی برای همه این اقدامات جذابیت دبی را برای سرمایهگذارانی که به دنبال فرصتهایی در بخشهای استراتژیک و نوظهور هستند، افزایش میدهد و در عین حال موقعیت آن را به عنوان یک قطب اقتصادی جهانی تثبیت میکند.
جناب شیخ حمدان رضایت خود را از نقاط عطف جدید سرمایه گذاری مستقیم خارجی دبی که بر موقعیت دبی به عنوان یکی از امن ترین و باثبات ترین مقاصد سرمایه گذاری در جهان تأکید می کند، ابراز کرد. دادههای مانیتور FDI دبی نشان میدهد که سرمایهگذاران از طیف متنوعی از کشورها مشاغلی را در دبی افتتاح کردهاند.
کشورهای مبدأ سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر اساس «دبی مانیتور FDI»، بریتانیا را با 29 درصد از ورودی سرمایه سرمایه گذاری مستقیم خارجی به دبی در 9 ماهه اول سال 2021 در صدر قرار داده است و پس از آن فرانسه با 19 درصد، ایالات متحده با 14 درصد، عربستان سعودی در رتبه های بعدی قرار دارند. با 6 درصد و هند با 4 درصد. این پنج کشور روی هم 72 درصد از کل سرمایه ورودی به دبی را تشکیل می دهند. از نظر تعداد پروژه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بریتانیا با 20 درصد رتبه اول را به خود اختصاص داده است، پس از آن آمریکا با 19 درصد، هند با 11 درصد، فرانسه با 6 درصد و آلمان با 5 درصد قرار دارند.